Laddar...

Webbutvecklingskurser i Startup miljö

computer_pineapple

Certifierade nybörjare- och fortsättningskurser

Framtiden är digital och en nyckel till framgång är att kunna det digitala språket. Vi kombinerar teoretiska lektioner med praktiska uppgifter. Du kommer lära dig kodning i en Startup miljö där du blir inspirerad av gästföreläsare som håller kortare presentationer för att introducera dig till den digitala världen. Kurserna hålls mitt i centrum på Sveriges främsta Co-working lokaler och Startup hubs. Vi vill att alla på ett enkelt sätt ska kunna komma igång och lära sig koda till en schysst kostnad.
Utöver grundläggande kunskaper i programmering kommer du efter kursen även förstå vår digitala värld bättre samt förstå och tala en webbutvecklares ofta tekniska språk. Vi tror att alla kan dra nytta av grundläggande programmeringskunskaper.
Våra lärare för kursen har lång och bred erfarenhet och lär ut programmering på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Lär dig framtidens språk - det digitala språket!

kodningskurs

Vi bjuder på fika under kurserna och möjlighet till nätverkande under kursens gång ingår 🙂

 

Vad säger tidigare kursdeltagare?

maria_ottosson
Maria Ottosson Webbredaktör och Digital marknadsförare

Jag arbetar som webbredaktör och digital marknadsförare och är intresserad av att få en djupare förståelse för kodning, webbplatsers uppbyggnad och struktur så att jag kan se utvecklingsmöjligheter och bli en bättre samtalspartner i kontakten med webbutvecklare. Jag ser det också som en del i min digitala kompetensutveckling och har letat efter en praktiskt kurs på kvällstid för att kunna lära mig mer. 

Kursen är på en bra nivå och väldigt praktiskt inriktad. Det tycker jag om. Dessutom är Mahmud en mycket skicklig och pedagogisk lärare som på kort tid förklarar komplicerade saker på ett bra sätt. 

jens_sahlstrom
Jens Sahlström Affärsutvecklare och Entreprenör
Jag kände mig frustrerad över att en massa idéer utan att kunna förverkliga de själv. Jag saknar helt bakgrund i kodning och ville ge en översiktlig kurs för hur HTML, CSS och JavaScript fungerar för att kunna börja koda själv. Har du funderar på att lära dig koda eller ta ditt första steg mot att lära dig mer om webbutveckling är det här kursen för dig. Du får genomgång av grunderna för att kunna ta det vidare om du vill lära dig mer om kodning.
martina_hogberg
Martina Högberg Kommunikations-ansvarig
Under hösten 2016 var jag i ett skede i livet där jag bytte jobb och samtidigt fick möjlighet att verkligen tänka igenom vad jag vill göra. Jag har länge velat lära mig koda (kunde bara lite html innan) och letade kvällskurser eller intensivkurser i detta. Det visade sig bara finnas ett fåtal och alla var fullbokade, inklusive denna. Som tur var ställde jag mig på kö och kom tillslut med i kursstarten. Jag är så väldigt nöjd med kursen. 
 
Jag kan verkligen rekommendera den här kursen till andra och skulle gärna vilja gå vidare kurser med Spinoola. Jag har lärt mig jättemycket. I klassen verkar vi ha olika stor erfarenhet men jag tror alla har känt sig nöjda. De första lektionerna fokuserade vi mycket på html som jag kunde sedan innan men det var bra med en repetition. Lektionerna därefter har vi gått igenom sånt som är helt nytt för mig och i en takt där jag känner att jag hängt med. 

SE AKTUELLA KURSER HÄR

Varför har vi på Spinoola utvecklat dessa kurser :
Vi är ett företag som försöker bryta ned barriärerna till den digitala världen. Vi försöker förenkla och ge alla med en dröm en möjlighet att bli digitala. Digitala lösningar ska inte behöva vara så komplicerat tycker vi. Programmering är en viktig del av framtiden för alla som fullt ut vill förstå vår digitala värld. Kodning är framtidens språk och alla har nytta av att ha grundläggande kunskaper i språket.

Vi vill att alla på ett enkelt sätt ska kunna komma igång och lära sig koda till en schysst kostnad. Därför är priserna på våra kurser mycket förmånligare än andra etablerade aktörer på marknaden. Vår vision är att alla ska bli mer digitala för att det behövs och för att det är en förutsättning för att lyckas på många områden idag. Att lära sig programmering ger ett försprång och vi vill sprida dessa kodningskunskaper till fler!

bootstrap_mall

Utöver grundläggande kunskaper i programmering på våra kurser kommer du efter kursen även förstå vår digitala värld bättre samt förstå och tala en webbutvecklares ofta tekniska språk. Många har en viss kunskap men behöver bredda denna kunskap och sätta den i kontext. Man kanske inte behöver koda i alla jobb men man behöver ofta förstå hur allt hänger ihop och lära sig det digitala språket och då är det bästa sättet att även lära sig koda hands-on. Att inte kunna det digitala språket skapar onödiga gap mellan yrkesgrupper.

Nästan alla kommer dagligen i kontakt med den nya digitala världen. Många jobbar direkt i digitala gränssnitt eller i gränslandet till det digitala och behöver bredda denna kunskap. Andra är beroende och påverkas av det digitala och vill förstå bättre hur allt hänger ihop och bli digitalt allmänbildade.

En utmaning vi ofta hör är att man jobbar i en teknisk miljö, ofta med utvecklare, men talar inte “samma språk” och upplever den rent tekniska biten svår, men behöver samtidigt komma framåt med sitt uppdrag. Vår inställning då är att man bör lära sig det digitala språket genom praktik som är det bästa sättet att lära sig ett nytt språk. Vi erbjuder därför praktiska övningar i kodning hands-on.

Vem på ett företag kan dra nytta av att gå kurserna? user_tester

  • Ni som jobbar i nära kontakt med utvecklare
  • Ni som jobbar mellan kund och utvecklare
  • Ni som är beställare av tjänster inom IT
  • Ni som vill kunna underhålla webbsidor, system eller andra plattformar

 

Träffa en av lärarna för kursen och lär dig mer om konceptet!

Tips från lärarna för kursen


Mahmud Al Hakim har lång och bred erfarenhet av programmering. Han har lärt ut olika programmeringsspråk på ett flertal certifierade kurser på bland annat Nackademin och Folkuniversitetet. Mahmud har en 5-årig utbildning från KTH och har programmerat sedan webbens barndom. 

mahmud-al-hakim_600x338 1. Varför är kodning viktigt att lära sig?
Alla webbplatser bygger i grund och botten på ren kodning med olika webbstandarder såsom HTML och CSS. Om man förstår grunderna i dessa språk så får man bättre förståelse för hur webben fungerar. Dessutom får man en stabil grund att stå på när det är dags att lära sig avancerade system inom webbutvecklingen och programmering.

2. Kan alla lära sig kodning?
Kodningen i sig är inte så svår. Förkunskaper som krävs är att kunna hantera en standard texteditor såsom Anteckningar i Windows. I dagens digitala samhället kan folk mycket mer. Så mitt svar är "Absolut. Alla kan lära sig kodning".

3. Vad är din erfarenhet/bakgrund inom programmering?
Jag har programmerat sedan webbens barndom. År 1992 lärde jag mig märkspråket HTML och sedan stilmallspråket CSS år 1996. Under mina 5 år på KTH läste jag tiotals olika programspråk men mina favoritspråk är JavaScript, Java, C# och PHP.

4. Vad kan man lära sig från den här kursen?
Att bygga en funktionell och mobilanpassad webbplats med standard webbteknik.

5. Vad är dina bästa tips om man vill komma igång med kodning?
Öva så mycket som möjligt. Koda mera och titta på olika tutorials. En av de bästa sajterna för nybörjare som jag varmt rekommenderar är www.w3schools.com