Laddar...
startup-photos

3 Enkla tips att tänka på inför en ny webbsida

Tips att tänka på inför en ny webbsida

En webbsida är idag det primära ansiktet utåt och dessutom oftast det första intrycket av ens varumärke.
I det här inlägget tar vi upp några korta grundläggande tips att tänka på när man är ute efter att skapa en ny hemsida eller uppdatera ens gamla webbsida.

Är hemsidan uppdaterad nog?

Följer din webbsida dagens standard?

Är webbsidan mobilanpassad?
De flesta surfar idag från mobiltelefonen och att ha en webbsida som inte anpassar sig efter den plattform man använder är inte bra.

vi bygger hemsidor med responsiv / mobilanpassad design

En annan högst prioriterad punkt är att ha en webbsida som är enkel att navigera på.
Man vill inte att besökaren ska surfa in på sidan och inte förstå vad man erbjuder eller vilken typ av företag man är, eller ännu värre lämna hemsidan därför att den är för krånglig att navigera på.

Första intrycket, du har bara 3 sekunder på dig!
Syftet med webbsidan måste vara tydligt, man har bara några sekunder på sig att kommunicera rätt.
Om man exempelvis vill att besökaren ska skriva upp sig för en viss tjänst bör det framgå tydligt var man gör det någonstans med s.k. Call to action-knappar som uppmanar till handling och då även information kring vad det innebär. 

Var man placerar innehåll och hur mycket text man väljer att ha med är också något som är viktigt att ha i åtanke då exempelvis ögonrörelsestudier och användartester visar att besökare sällan kan ta till sig mer text än några få meningar. Vi lever i en visuell värld och det som går att illustrera med bilder är att föredra.

Val av verktyg för webbsidan
Innan man väljer att skapa en ny webbsida är det viktigt att fundera över vilken typ av plattform som passar ens behov. Om man exempelvis vill kunna gå in själv och uppdatera innehåll och inlägg men inte har tekniska kunskaper, kan en WordPress sida passa utmärkt.

Den är mobilanpassad och har ett gränssnitt som är förhållandevis användarvänligt. Valet av verktyg styrs också efter de funktioner som behöver vara tillgängliga, exempelvis e-handel, inloggning funktioner eller annat.
Vi kommer skriva mer om dessa ämnen då det finns mycket mer information som vi tycker alla borde ha koll på.

Allt det som vi nämnt i detta inlägg kan beställa du genom oss. Vi guidar dig genom typer av verktyg och webbsidor som passar dina behov. Du kan också beställa användartester för att ta reda på hur din webbsida uppfattas eller annat som kan behövas för att hålla din verksamhet uppdaterad. Se exempel på tjänster och prisinformation här.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor eller vill veta mer: hello@spinoola.com

Kommentera